Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Earth Hour

Jorden sett från rymnden

Världsnaturfondens Earth Hour är en global klimatmanifestation där människor och städer uppmanas att släcka ljuset under en timme. Att släcka lamporna under WWFs Earth Hour är en symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. I år, 2017, inträffar Earth hour lördag den 25 mars.

Världen har nu enats om att hejda den globala uppvärmningen. Det nya klimatavtalet är en historisk överenskommelse för människor, djur och natur. Men det räcker inte med ett avtal – vi måste agera också, och de närmsta åren är helt avgörande för planetens framtid.

Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar förnybar energi. Sverige har alla förutsättningar för att gå i täten som världens första fossilfria land. Mer information om Earth Hour hittar ni på WWF:s hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Earth Hour i Kulturhuset 25 mars 2017

Temadag om miljö och klimat för stora och små med leksaksbyte och föreläsning. Klicka här för årets program

Earth Hour i Upplands-Bro

Upplands-Bro kommun har under flera år uppmärksammat Earth Hour på olika sätt. Bland annat genom att dela ut stearinljus till alla kommunens grundskoleelever för att uppmuntra familjer att delta i kampanjen.

Under 2016 upprepades succén med visning av observatoriet i Kvistaberg och teleskopsvisning av månen.

2016 års Earth Hour på Kvistaberg

Under 2015 uppmärksammade kommunen Earth Hour genom att öppna det största observatoriet  i Kvistaber för visning och möjlighet att observera månen genom teleskop  i samarbete med Uppsala universitet.

2015 års Earth Hour på Kvistaberg

Relaterad information

Företag, avge klimatlöfte!

Skicka in ert klimatlöfte som kommer att presenteras i form av ett bildspel under Earth Hour-evenemanget 25 mars

Skicka ditt löfte med bild till miljöstrateg Malvina Hagbjörk

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2017-03-08