Föräldragrupp i Bro

Tid:2018-09-26 17:00 - 2018-09-26 18:45
Plats:Bro
Arrangör:Upplands-Bro kommun
Kategori:Stöd & omsorg
26 september 2018

Upplands-Bro kommun erbjuder vårdnadshavare till barn i åldern 7-12 år att delta i föräldrastödsgrupp – CONNECT.

Vad är Connect?

Ett föräldraskapsstödsprogram där vårdnadshavare tillsammans med en utbildad gruppledare träffas i smågrupper. Träffarna är på en och en halv timme och programmet pågår under nio veckor. Vid varje möte får du som vårdnadshavare information om barns utveckling. Du får också se rollspel och delta i övningar som hjälper dig att hitta nya sätt att bemöta och hantera dina barns beteenden.

Eftersom alla barn och vårdnadshavare är olika undviker Connect att lära ut det rätta sättet att vara vårdnadshavare på. Connect vill istället uppmuntra dig att hitta alternativ som stöttar dig i din relation till barnet, hjälper dig att sätta gränser och förstå att förändring är en del av barns utveckling.

Du uppmuntras att fundera över nya sätt att förstå ditt barn och dess beteende, nya sätt att förstå dig själv, ditt sätt att reagera som vårdnadshavare samt nya möjligheter i föräldrarollen.

Connect är ingen terapigrupp. Som vårdnadshavare bestämmer du själva hur mycket du vill dela med dig av dina erfarenheter och tankar.

Barnpassning och en lättare måltid erbjuds.

Intresseanmälan sker till mailadress nedan: