Här kan du fira midsommar

Foto: Mostphotos

Tid:2017-06-22 - 2017-06-24
Plats:Midsommarfirande i Upplands-Bro
Arrangör:Kungsängens folkdansgille och Bro IK
Kategori:Kultur & fritid
22 june 2017

Här kan du fira midsommar i Upplands-Bro. Redan den 22 juni kan du vara med och klä stången vid Kungsängens hembygdsgård. På midsommarafton den 23 juni arrangeras firande både på Klockargården vid Kungsängens kyrka, vid Kungsängens hembygdsgård och på Bro idrottsplats. På midsommardagen den 24 juni arrangeras friluftsgudstjänst och kyrkkaffe.

Kungsängens hembygdsgård

Välkommen till traditionsenligt midsommarfirande i Kungsängens hembygdsgård fredagen den 23 juni. Klockan 12.00 öppnar vi serveringen med hembakt bröd, grill, lotterier och loppis! Midsommarstången reser vi klockan 13.00 och sedan blir det dans runt stången och folkdansuppvisning av både barn och vuxna.
Vill du vara med och klä midsommarstången? Kom till hembygdsgården torsdagen 22 juni klockan 18.00 – ta gärna med blommor!

På midsommardagen den 24 juni är det friluftsgudstjänst i Kungsängens hembygdsgård klockan 11.00 tillsammans med Kungsängens Folkdansgille som spelar och dansar. Kyrkkaffe efteråt i hembygdsgården.

Klockargården, Kungsängens kyrka

Vill du starta midsommaraftonen i Klockargården klockan 11.30 så kom och sjung in sommaren med Spelvilda, Kungsängens Folkdansgilles unga spelmän och Kungsängens vokalensemble.

Bro IP

Bro IK ordnar traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstången, lotterier, luftgevärsskjutning, fiskdamm, grillning och fika. Platsen är Bro IP, fredagen den 23 juni, klockan 11.00-14.00.