Trafiklärarutbildning

Yrkeshögskoleutbildningen till trafiklärare ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som trafiklärare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.

Vi får många frågor om trafiklärarutbildningen just nu. Läs noga igenom information här nedan om behörighetskrav, hur du ansöker, bokar körtest och bokar gruppintervju.

Behörighetskrav

  • Gymnasieexamen
  • Svenska 2 eller B
  • Inneha körkort B
  • Godkänt körtest
  • alternativt ansöka baserat på reell kompetens

 

Ansökan

Ansökan är nu öppen för starten den 22 januari 2018.
Ansökan görs genom vår webbansökan. Bifogade dokument så som kopior på körkort, betyg osv. laddas upp tillsammans med din ansökan i webbansökan. Sista ansökningsdag är 15 november 2017!

Om du får problem med din webbansökan kan du skicka till, vux@upplands-bro.se

 

Boka körtest

För att bli behörig till trafiklärarutbildningen ska du i din webbansökan bifoga ett godkänt körtest som du kan göra på några olika trafikskolor i Stockholmsområdet. Observera att vi inte godtar några andra körtest.

Du kontaktar själv de som utför körtesterna och bokar in samt betalar på plats till de som utför testet. Kostnad 550 kronor. Tidsåtgång ca 40–60 minuter.

När du utför körtestet ska du ta med körkort (minst behörighet B utan villkor 78/automat), körtestblanketten som finns att skriva ut här.

Du bör ha läst igenom information om körtestbedömning och viktigt att veta om transportstyrelsens godkännande av trafiklärare innan du kommer till körtestet. (Påskrifter sker senare i antagningsprocessen)

Du bokar ditt körtest genom att ringa någon av dessa trafikskolor, ange att du vill göra körtest för Upplands Bro trafiklärarutbildning för att bokningen ska ske med rätt person på trafikskolan.Slussens Trafikskola 08-615 09 06 info@slussenstrafikskola.se

Jarla Trafikskola Östermalm 08–208 393 ostermalm@jarlatrafikskola.se
Jarla trafikskola Bromma 08–288 282 bromma@jarlatrafikskola.se
Dahlbergs Bilskola Stockholm 08-411 12 50 info@dahlbergsbilskola.se
Ekmans Bilskola Stockholm 08-663 54 85 info@ekmansbilskola.se
Utbildning på Väg Norrtälje 070-760 47 26 kontor@upv.se
Tibble Trafikskola Täby 08-758 37 18 info@tibbletrafikskola.seJ
Ps Trafikskola Sundbyberg 08-29 99 90 info@jpstrafikskola.se

Du ska bifoga ditt körtest i webbansökan tillsammans med övriga dokument. Läs noga all information som finns på hemsidan.

 

Boka Gruppintervju

Efter godkänt körtest ska du boka in dig på gruppintervju. De kommer att hållas i trafiklärarutbildningens lokaler, Energivägen 19, Brunna, Kungsängen 25–28 november. Det kommer att finnas tider till alla som söker och har klarat körtestet. Vi lägger till fler tider när den första dagen börjar bli full.

BOKA ENDAST EFTER DU HAR ETT GODKÄNT KÖRTEST. VI KOMMER ATT TA BORT DIN BOKNING OM DU BOKAR INNAN KÖRTESTET ÄR KLART.

För att boka in dig på gruppintervju behöver du skapa ett konto på denna sida, fyll noga i namn, telefonnummer och adress.

http://www.supersaas.se/schedule/intervju_Upplands_Bro/intervju_Upplands_Bro


Om utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som trafiklärare på trafikskola. Utbildningen är på Yrkeshögskolenivå och genomförs i samarbete med branschens företag. Denna samverkan borgar för att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning. Praktik ut på samarbetsföretagen ingår i utbildningen, och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb.

Utbildningstiden pågår under 60 veckor. Verksamhetsförlagt lärande: Två praktikkurser ingår i utbildningen med sammanlagt 15 veckor.

För dig som inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen till en utbildning. Utbildningsanordnaren kan nämligen i vissa fall göra undantag om man bedömer att den sökande kommer att kunna klara utbildningen och arbeta inom det yrke utbildningen leder till.

Uppfyller du inte behörighetskravet men ändå anser dig som behörig ska du skicka med all dokumentation som du anser talar för att du ändå skall anses som behörig. Dokumentationen kan bestå av ex. kursintyg eller arbetsgivarintyg mm. Bifoga även ett dokument där du motiverar hur du ser att den medskickade dokumentationen styrker att du har en reell kompetens och bör anses som behörig.

För att ta reda på om denna möjlighet finns på den utbildning du är intresserad av maila vux@upplands-bro.se så tar utbildningsledaren kontakt med dig.

Kontakt

Vuxenutbildningen
Tel: 08-581 693 00
E-post: vux@upplands-bro.se
Besöksadress: Kyrkvägen 6
19630 Kungsängen