Resursteamet

Foto: Göran Roxin

Resursteamet är utbildningskontorets övergripande enhet för konsultativt och förebyggande stöd till personal inom förskola och skola.

Vi ska verka för att barn och ungdomar i Upplands-Bro kommun får det stöd och den hjälp de behöver och har rätt till. Vi ska vara ett stöd till de verksamheter inom utbildningskontoret som arbetar med barns och ungdomars utveckling, utbildning och omsorg, så att förutsättningar skapas för uppfyllelse av målen inom förskola och skola. Verksamheten omfattar chef med ett flertal övergripande uppdrag, elevhälsans medicinska insats, psykologer, tal/specialpedagoger, kuratorer samt kvalificerad utredare särskilt stöd.

Har du synpunkter?

Här kan du lämna dina synpunkter.

Nyheter inom Stöd och resurser

 • 5 MAJ 2017
  I den senaste prognosen för 2017 uppvisar utbildningsnämnden ett underskott. Utbildningskontoret arbetar intensivt med att ta fram åtgärder för att minska underskottet. Till utbildningsnämndens sammanträde i maj kommer prognos för...
 • 26 APR 2017
  Nu kan du logga in i webbansökan för att se ditt antagningsbesked för kurser/yrkesutbildningar på annan ort! Du kan se din status i webbansökan under 'min studieplan'.
 • 9 MAR 2017
  Nu startar en flex-kurs i SFI C och D. Du som inte kan vara på skolan så ofta för att du t.ex. arbetar, men ändå vill gå på SFI kan söka till den nya flex-kursen.
 • 24 FEB 2017
  Det var helt fullsatt i Stora Scenen i Kulturhuset när Modersmålsdagen 2017 arrangerades. Där bjöds det på flera internationella uppträdanden och presentation av modersmålsutbildningen i kommunen.
 • 14 FEB 2017
  Vi har fått besked av myndigheten för yrkeshögskolan att vi tyvärr inte kommer att starta Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg till hösten 2017.
 • 10 FEB 2017
  Vi har fått besked av myndigheten för yrkeshögskolan att ha fortsatt start på utbildningen. Vi kommer att starta nästa kurs jan/feb 2018. Exakt datum är inte klart ännu.

Kalenderhändelser inom barn & utbildning