Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Upplands-Brogymnasiet tog silver i futsal

Spelbild från finalmatchen

I den avgörande matchen blev motståndet för svårt. Foto: Kjell Edgren

Upplands-Brogymnasiets pojkar tog en andraplats när skol-SM i futsal avgjordes på onsdagen i Kungsängens sporthall. Coachen och idrottsläraren Joakim Bengtsson var inställd på att det skulle blir svårt att möta de bästa lagen i Sverige.

- Hur många gånger får man chansen att ta sig till SM-final? Den frågan ställer sig Joakim Bengtsson, inte utan stolthet i rösten. Som idrottslärare på Upplands-Brogymnasiet coachar han det pojklag som tog sig ända dit. I gruppspelet var segrarna övertygande, men i finalen var motståndet tuffare.

I inledningsmatchen vann hemmalaget mot Minerva från Umeå med 5-1. I sin andra match ställdes laget mot Elof Lindälvs gymnasium från Kungsbacka, som då också hunnit besegra Minerva. Tyvärr förlorades den matchen med 1-4.

- Vi var inte mentalt med i början på matchen och kom fel i försvarspelet, säger Joakim Bengtsson. Motståndarna utnyttjade det och tog ledningen med 3-0 väldigt snabbt och som det blev sen så avgjorde det matchen. De gör ett mål till före paus och leder således med 4-0 i paus. I andra halvlek tar vi över spelet men de försvarar sig väldigt bra och deras målvakt gör några riktigt bra räddningar.

- Vi har också två skott i stoplen, men får bara in ett mål och det räcker inte för att skaka dem.

- Men allt som allt har vi vunnit en silvermedalj i SM och hela arrangemanget med en fullsatt hall var väldigt lyckat.

Bild från pausen

Taktiksnack i halvtid. Foto: Kjell Edgren

Spelbild från finalmatchen

Spänning på bänken. Foto: Kjell Edgren

Relaterad information

Relaterad information

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2017-03-17