Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Organisationsförändringar förskolan

Två barn på en gul cykel

Foto: Mostphotos

Under hösten 2016 förändrar Upplands-Bro kommun organisationen av Kungängens förskolor. De förskolor som i första hand berörs är Ekbackens- och Klockarängens förskola.

Antalet barn i förskolområdet Kungsängen ökar. Utifrån detta utökar och förändrar kommunen sin organisation av förskoleområdet.

Ny förskolechef för Ekbacken och Klockarängen

Nuvarande förskolechef Lena Seger fortsätter sitt uppdrag, men lämnar från och med 1 oktober 2016 över chefsansvaret för Ekbackens förskola och Klockarängens förskola till Maria Vikmång.

Maria Vikmång kommer närmast från en tjänst i Norrköpins kommun där hon ansvarat för två förskolenheter.

Ny förskola i Kungsängen

I oktober 2016 kommer en ny förskola stå klar i Kungsängen. Intill Ekhammarskolan byggs en förskolan med sex avdelningar för totalt cirka 120 barn. Namnet blir förskolan Ekhammar.

Anledningen är bland annat att förskolan Blåsippan ska rivas och ersättas av en ny på Ringvägen. Byggstart av den planerade förskolan på Ringvägen beräknas ske i vinter och hinner inte bli klar före det att Blåsippan ska rivas.

Dessutom visar en prognos att det finns behov av fler förskolplatser i januari.

Innan förskolan, som kommer att kallas förskolan Ekhammar, öppnar kommer området runt byggnaden iordningställas så att det blir en bra miljö för barn och personal.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-08-09